Simon

stockillustraties, clipart, cartoons en iconen met retro delicate trouwkaart met roze aquareltextuur en bloemen - bloemetjesbehang

Simon

De kamer is anders nu. De stilte is zwaar. Donker. Het is natuurlijk ook leger zonder haar. Zonder Emma, zijn moeder. Hij perst zijn lippen op elkaar, slikt iets bitters weg. De pauwblauwe stoel ziet er leeg en verlaten uit. Toch is het net alsof hij haar blik voelt. Hij kijkt snel de andere kant op. Naar de wand met het verschoten bloemetjesbehang. De roze-witte rozen staren hem verlept aan. Hij trekt zijn linker schouder iets omhoog en staat stil. Snuit zijn neus en loopt naar de rechthoekige keuken waar nog een aantal voorwerpen op het aanrecht staan. Een bordje, fruitmesje met oranje handvat, kaasschaaf, kopje en een doosje lucifers. Op het gas staat een steelpan zonder deksel.

Twee dagen eerder was hij gebeld. Door de thuiszorg. Gelijk wist hij dat het mis was. Met Emma.

Hij had geschokt gereageerd. Maar ook niet weer te geschokt. Per slot van rekening was ze ruim negentig jaar. Een gezegende leeftijd zegt men. Toen volgde het hele circus van dingen regelen tot en met kletspraatjes met de buren.

‘Ja, heel onverwachts…

‘Ja, ze is zacht gestorven (in haar eigen bed)…

‘Ja, een heel gemis…’

In de keuken blijft hij talmen.

‘Draaloor’ hoort hij haar zeggen. Hij ziet de geveinsde glimlach op haar gezicht. Glimlach vol met minachting voor hem. Voor hem.

Weg wil hij, weg van hier. In de haast schaaft hij zijn hand aan de punt van een kastdeurtje.

Buiten haalt hij opgelucht adem. Tot een verschrikkelijke gedachte hem de adem beneemt:

Het glas. Het glas stond niet meer op het aanrecht.

Zorgvuldig had hij die avond het drankje in het glas gegoten. Emma aangemoedigd om het op te drinken. Dat had ze gedaan. Maar nu staat het glas er niet meer…

Gepubliceerd door inekewielinga

Welkom op mijn schrijversblog. Op deze blog staan verhalen en gedichten over wat ik meemaak of waarover ik fantaseer. Als vierjarige las ik al Sjors en Sjimmie. Of deed alsof ik las. Lezen en schrijven is voor mij dagelijkse kost. Graag neem ik je mee met wat mij bezighoudt. Graag hoor ik wat je ervan vindt.

4 gedachten over “Simon

  1. Bijzonder bij het verhaal ‘Simon’ is het verrassende einde. Iets waar de lezer niet op rekent. Dat doe je vaker bij andere verhalen. Een verhaal van jou is altijd boeiend. Knap geschreven.

    Like

    1. Bedankt voor je positieve reactie! Ja ik vind het ook leuk om wat spannende verhalen te schrijven. eigenlijk vind ik veel onderwerpen leuk om over te schrijven. Dat biedt veel opties, maar soms ook te veel… ik bedoel om dan een keuze te maken

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: